luni, 27 ianuarie 2014

Mere coapte- Desertul copilariei

Hello, sweethearts ! ♥




        Va place vremea de afara?
Eu am fost socata sa vad cu cata putere s-a intors iarna, si chiar daca incepusera sa-mi fie dragi temperaturile cu plus, nu pot sa nu ma bucur de peisajul atat de curat de afara.

In Craiova a nins ca in povesti, fara oprire, totul este ca in povesti.
Si ce altceva mai bun de facut cand esti blocat in casa, decat sa gatesti si sa-ti impodobesti casa cu arome demne de sarbatorile de Craciun.



Asta am facut si eu, o reteta pe cat de simpla pe atat de savuroasa si aromata! -Mere coapte cu nuca-

Pentru reteta am folosit:
-2mere mari
-1 pumn miezuri de nuca
-1lingura de zahar
-Scortisoara

Pentru inceput, taiati marul in capatul cu codita,formand un capac.
Scoateti cu ajutorul unui cutit semintele marului si putin din miez, astfel incat sa creati spatiu pentru miezul de nuca.


Pudrati marul cu scortisoara macinata.
Adaugati o jumatate de lingura de zahar in adancitura facuta in mar.


Indesati cu grija miezurile de nuca. Daca va doriti ceva mai multa aroma, puteti sa caramelizati miezurile de nuca ,si sa le adaugati astfel in mar.



Se acopera marul umplut cu "capacul" si se da la cuptor pana se inmoaie pulpa marului.



Rezultatul? Un desert sanatos si sarac in calorii!






V-am amintit de copilarie?

Ce deserturi obisnuiati sa devorati cand erati mici?


Sper sa va placa reteta de azi si s-o incercati numaidecat ! Merge mana-n mana cu vremea de afara!



Pupici




Un comentariu: