miercuri, 27 iunie 2012

De ce TREBUIE sa bem apa?

Buna, fetelor!


Am inceput acum cateva zile o dieta, pentru ca femeie fiind, niciodata nu sunt multumita de felul in care arat!
Asa ca am apelat la o prietena pentru dieta incercata de ea, avand incredere pentru ca vazusem rezultatele !

Dieta e de asa natura incat nu te infometezi,nu renunti la foarte multe alimente, si totusi kilogramele se pierd!
                 
     Daca va intereseaza dieta, spuneti-mi si o voi publica intr-o postare viitoare!






Astfel am aflat de ce e asa de important sa consumam apa, cei 2 litri recomandati peste tot!


M-am documentat, si iata principalele motive:


1. Lipsa apei din organism afecteaza functiile acestuia. Apa este necesara pentru absorbtia nutrientilor, pentru digestie, excretie si mentinerea temperaturii constante a corpului.




Medicul din mine ma obliga sa va arat asta :)) :










2. Chiar daca nu simtiti nevoia de a consuma apa sau pur si simplu nu iti este sete, trebuie sa ai grija pentru ca organismul sa nu se deshidrateze. Setea se instaleaza foarte repede, motiv pentru care trebuie sa stii ca in momentul in care ti s-a facut sete corpul tau deja este deshidratat. 

3. Foarte multe persoane consuma o cafea in fiecare dimineata, fara sa stie ca pentru aceasta caesca de cafea trebuie sa consume mai multa apa, deoarece cafeaua deshidrateaza

4. Apa este remediul perfect si impotriva caloriilor. Apa trebuie consumata indiferent de situatie, deoarece nu dauneaza in niciun fel. 








5. Deshidratarea este cauza principala pentru pielea obosita sau uscata. Astfel, apa ofera pielii un aspect sanatos deoarece aduce nutrienti si curata organismul de toxine. Aproximativ 2 litri de apa pe zi completeaza cantitatea de fluide, necesara hidratarii. 

6. Deshidratarea este o problema des intalnita, in special la persoanele care fac sport. Cum corpul nostru pierde fluide prin transpiratie, urina si respiratie este important nu numai sa bem cei 2 litri de apa pe zi, ci si sa recuperam cantitatea de fluide pierduta prin exercitii.










Asadar, dragelor, daca sunteti ca mine si nu simtiti nevoia sa beti apa niciodata,desi o sticla de Cola la 2,5 L o termin in 30  de minute :D (shame on me) , OBLIGATI-VA !! pentru sanatatea si frumusetea vostra!


Dupa cum vedeti mai sus, apa e principalul vinovat pentru frumusetea pielii noastre, pentru forma noastra fizica, si pentru sanatatea din interior!


Eu am inceput usor, beau cate un litru pe zi, simpla sau cu lamaie, pentru un strop de gust, si cresc cantitatea saptamanal, asa incat sa-mi formez un obicei permanent!




Am observat diferenta totusi,chiar si consumand doar 1 litru!


Pielea fetei este mult mai curata si acneea care era foarte rezistenta si "insistenta " la mine, si-a pierdut puterea, pielea fiind mai curata si stralucitoare! Nici in poze nu se mai vede:)))(Big problem for me:D).







Hai, ca dupa poza asta siguuur va e sete! :)))



Va invit la baut apa, Nu pentru ca e buna, ci pentru ca e SANATATE pura!



Va pup si va invit sa-mi spuneti cata apa consumati voi si daca ati vazut efectele!









16 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Alice,daca vor fi suficiente cereri,am s-o public, altfel am sa ti-o dau personal!:*

      Ștergere
  2. I'll drink to that!!!
    Nu beau 2 litri, nu sunt sigura ca pot, dar depinde de zi si de lichide - ceaiul se pune? Beau 1-2 cani (deci 500 ml) si apa ... fara masura (? ml) ... uite ca nu iese socoteala deloc. As putea sa incep cu o sticla de 2l plina sa vad cat reusesc intr-o zi, dar daca o pun ca sarcina de indeplinit, sigur n-o sa mearga :)
    Sunt curioasa si eu cum e dieta ta, desi mie, cu toate ca as avea cateva kg de dat jos, imi lipseste disciplina :(
    Dieta usoara si eficienta si multa sanatate cu ea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie,chiar ma stapanesc foarte greu de la multe lucruri! insa ma bucur ca am reusit sa introduc apa din nou in viata mea! ma simt mai bine:)
      te pup:*

      Ștergere
  3. Eu beau foarte multa apa, dar din pacate beau si multe bauturi acidulate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da..asta nu e chiar bine,pentru ca intr-un fel anuleaza cantitatea de apa bauta.. sper sa reusesti sa renunti la ele:*

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Mihaela,diata este destul de lunga,si as vrea totusi sa fiti mai multe care sa fiti interesate,ca sa nu scriu aiurea pagini intregi:* te pup!

      Ștergere
  5. in teorie stiuf bine cat de importanta e apa,dar nu beau suficienta,sunt sigura de asta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ar trebui sa facem sacrificiul asta ,si sa ne intre in rutina,ca demachierea sau alta rutina de frumusete!:*

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte folositoare aceasta postare,asa ne mai informam si noi.Stim cateva din ele,dar nu pe toate.Ma bucur ca am citit-o si ca m-am informat mai bine!As vrea si eu sa vad dieta. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a fost de ajutor! Am sa incerc sa o public in cel mai scurt timp:*

      Ștergere
  8. vrem dieta..pllsss...nici eu nu reusesc sa beau apa

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca o vreti,o veti avea! Cu singura rugaminte sa imi lasati timp inca o saptamana sa termin sesiunea, pentru ca e mult de scris la ea si as pierde timp pretiooos:))

    RăspundețiȘtergere
  10. foarte interesant articol, felicitari :) , te astept si pe blogul meu http://frombeautywithlove.blogspot.com , pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumoasa postarea si interesanta! Speram ca sa se informeze cat mai multa lume in aceasta privinta, fiindca cu sanatatea nu e de glumit!

    RăspundețiȘtergere